Leste akkurat en artikkel i VG om et forslag som Høyre har kommet med. (http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=10118373)
Mindre tid til administrasjon og mer tid til elevene, sa folk...jaggu...blir ikke det, vettu, en må sette seg på skolebenken for å beholde jobben. Trodde det var ulovlig med trusler, jeg. Jeg veit jeg gjør en god jobb som lærer, og jeg er ikke i mot å ta etterutdanning. Jeg tar etterutdanning fordi jeg har LYST, ikke fordi jeg blir PÅLAGT det. Er stor forskjell det, når det kommer til motivasjon! Det å ta etterutdanning som en føler at en trenger, kontra å ta noe "bare for å ta noe - for å kunne beholde jobben... Trenger jeg å si mer?
Følgende skrekkscenario: "Du må ta etterutdanning i matte for å beholde jobben fordi det er det eneste som er tilgjengelig akkurat nå. Du skal jo være mer i klasserommet nå som det har blitt annerledes, så du må lese mesteparten utenom ordinær arbeidstid. Selvfølgelig vil du få fri til obligatorisk oppmøte, men resten må du ta på egendisponert tid."
Greit nok at dette er en artikkel som går veldig i overflaten og sier lite om hvordan dette er tenkt i praksis, men det er ikke første gangen blå skolepolitikk skremmer meg... Et annet eksempel? Flere private skoler. Private skoler er ikke forpliktet til å inngå tariffavtaler med de ansatte. Riktignok sier privatskolelovens paragraf 5-5 at ansatte i private skoler skal ha like gode lønns- og arbeidsvilkår som i offentlige skoler, men jaggu så mange smutthull det finnes i den loven. Finnes flere måter å definere lønns-og arbeidsvilkår...
Vil seriøst vurdere et annet yrke om dette slår til...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar